Anasayfa   Hakkımızda   Online Teklif Al   Poliçe Vade Hatırlat   Bize Ulaşın  
 
  Online Teklif Al
  Poliçe Sorgulama
 
  Kaza Tespit Tutanağı
  Kaza Anında Ne Yapmalıyız?
  Kasko Değer Listesi
  Poliçe Vade Hatırlatma
  DASK Prim Hesaplama
 
 
Sağlık Sigortası
 

Niçin Yıllık Hayat Sigortası Yaptırmalısınız?

Yıllık hayat sigortası, sigortalının vefat ve sürekli sakatlık risklerini bir yıl süreyle güvence altına alan önemli bir güvencedir. Aynı zamanda bu sigorta, sigortalının seçmiş olduğu limitler dahilinde kaza sonucu oluşabilecek tedavi masraflarını ve çalışamadığı günlerin maddi kayıplarını da kapsam altına alır.
Yıllık hayat sigortası, geleceğinize ve sevdiklerinizin mutluluğunun devamlılığını sağlamaya yönelik değerli bir güvencedir. Bu poliçe ile sevdiklerinizin mali durumlarını güvence altına alabilirsiniz.
Bir vefat veya sakatlık halinde sigortalının kendisine veya bakmakla yükümlü olduğu kişilere karşı sorumluluklarını gerçekleştirebilmesi yıllık hayat sigortası ile mümkün olabilir.
 
Yıllık hayat sigortasını pek çok nedenden dolayı yaptırmalısınız:


• Herhangi bir sakatlık durumunda hayatınızı aynı şekilde devam ettirmenizi sağlar.
• Yıllık hayat sigortası sevdiklerinize bırakabileceğiniz parasal bir varlık niteliği taşır.
• Ödediğiniz primleri vergi matrahınızdan düşersiniz.
• Eğitimini devam ettirmekte olan çocuklarınız varsa eğitimlerinin yarım kalmamasını sağlar.
• Aylık ödemelerinizden dolayı ailenizin zor durumda kalmamasını sağlar.
• Poliçe kapsamına giren bir kaza veya hastalık sonucunda ortaya çıkan tedavi giderlerinizin ödenmesini sağlar.


Yıllık Hayat Sigortası ile Hangi Riskleri Kapsam Altına Alabilirsiniz?

Yıllık hayat sigortası gibi değerli bir güvenceden en iyi şekilde yararlanmak için ihtiyacınıza uygun olan doğru teminatların seçilmesi çok önemlidir.
 
1. Yıllık hayat sigortasında bulunan ana teminatlar nelerdir?
 
Yıllık hayat sigortalarında ana teminat vefattır.
 
Vefat: Sigortalının vefatı halinde lehdara (sigorta tazminatından yararlanacak kişiye) poliçede belirtilen tutar kadar tazminat ödenir.
 
2. Yıllık hayat sigortasında bulunan ek teminatlar nelerdir?
 
Sahip olduğunuz yıllık hayat sigortasının teminatlarını genişleterek daha fazla riski güven altına alabilirsiniz. Bir çok sigorta şirketinin yıllık hayat poliçelerinde bu teminatları seçebilirsiniz.
 
Kaza sonucu vefat: Sigortalının kaza sonucu vefat risklerini kapsar. Bu teminatın alınması durumunda lehdara (sigorta tazminatından yararlanacak kişiye) vefat sonucu tazminat ödenir.
 
Kaza sonucu sürekli sakatlık: Sigortalının sadece kaza sonucu oluşabilecek sürekli sakatlık risklerini kapsar.
 
Hastalık sonucu oluşan sürekli sakatlık: Sigortalının sadece hastalık sonucu oluşabilecek sürekli sakatlık risklerini kapsar.
 
Hastane gündelik tazminat teminatı: Sigortalının kaza sonucu çalışamaması sonucunda oluşacak günlük maddi kayıplarını seçilen limit dahilinde poliçede yazılı süre ile karşılar.
 
Toplu taşıma kazası sonucu vefat: Sigortalının toplu taşıma kazası sonucu vefat etmesi risklerini kapsar. Bu teminatın alınması durumunda lehdara (sigorta tazminatından yararlanacak kişiye) hem vefat, hem kaza sonucu vefat hem de toplu taşıma kaza sonucu vefat teminatları birlikte ödenir. Bu teminat ancak kaza sonucu vefat teminatı ile birlikte alınabilir.
 
Tehlikeli hastalıklar teminatı: Sigortalının poliçenin özel şartlarında belirtilmiş olan yüksek riskli hastalıklardan herhangi birine yakalanması riskini kapsar.


Yıllık Hayat Sigortası Kapsamı Dışında Kalan Durumlar Nelerdir?

Yıllık hayat sigortalarında da diğer tüm sigortalarda olduğu gibi kapsam altında olan ve olmayan haller özel ve genel şartlar ile belirtilmiştir. Yıllık hayat sigortası genel şartları her sigorta şirketi için aynıdır.

Özel şartlar ise şirketler arasında farklılık gösterir. Genel şartlara göre yıllık hayat sigortası kapsamı dışında kalan haller aşağıda belirtilmiştir.
 
• Havada yolcu sıfatı dışında yapılan yolculuklar sonucundaki bir vefat halinde vefat tazminatı ödenmez.
• İntihar ve intihara teşebbüs soncunda vefat halinde tazminat ödenmez.
• Sigortadan faydalanan kimse sigortalıyı öldürmüş veya onun öldürülmesinde herhangi bir şekilde suç ortaklığı etmişse sigorta bedelinden mahrum kalır ve bu bedel vefat edenin mirasçılarına ödenir.
• Sigortalı, aksine bir sözleşme olmadığı sürece tedavi amaçlı olanlar hariç nükleer rizikolar veya AIDS sonucu ölürse, sigortacı yalnız riyazi ihtiyatı ödemekle yükümlüdür.
• Aksi sözleşme ile kararlaştırılmadıkça, sigorta savaş halinde geçerli değildir. Ancak, sigortalı savaş esnasında ve savaş hareketleri dolayısıyla ölürse, ölüm tarihindeki riyazi ihtiyatlar, ödeme tarihine kadar geçecek süreye ait teknik faizleriyle birlikte hak sahiplerine ödenir.


Herhangi Bir Risk Gerçekleştiğinde Yapmanız Gerekenler Nelerdir?

Hak sahipleri, riskin gerçekleştiğini öğrendiği tarihten itibaren durumu 5 (beş) iş günü içinde sigorta şirketine bildirmek zorundadır.
 
Hak sahipleri poliçeden doğan haklarını talep edebilmek için aşağıdaki belgeleri masrafı kendilerine ait olmak üzere temin ederek sigorta şirketine vermek zorundadır:
 
• Sigorta poliçesi (kaybı halinde sigortalı veya hak sahibinden alınacak imzalı beyan yeterlidir),
• Nüfus idaresi tarafından verilecek tasdikli ve vukuatlı nüfus kayıt örneği,
• Gerekirse ölüm nedenini açıklayan doktor raporu veya gömme izni,
• Gaiplik halinde mahkemeden alınacak olan gaiplik kararı,
• Lehdar tayin edilmediği durumlarda veraset ilamı.
 
Sigorta şirketi, vefat durumunda tazminatı kesinleştirmek için sağlık karnesi ile hastane durum raporunu da ayrıca isteyebilir. Sigorta şirketi talep halinde, lehdar ya da sigorta ettirene tazminatın ödenmesine ilişkin olarak aldığı belgeler karşılığında bir alındı belgesi vermek zorundadır.
 
Bütün belgelerin sigorta şirketine verilmesinden sonra sigortacı, sözleşme hükümlerine göre ödemesi gereken kesinleşmiş tazminatı 10 (on) iş günü içinde hak sahiplerine öder. Poliçenin bulunamadığı durumlarda şirket kayıtları esas alınır.